25 november 2008

Tweede wedstrijd Betuwecup verreden in Deil

In manege Hartenhoeve in Deil is de tweede indoormarathon van
de Betuwecup verreden. Zowel op vrijdag 21 november als op zaterdag 22 november waren de weersomstandigheden winters. In de ruime hal stond een mooi parcours met drie meervoudige hindernissen door parcoursbouwer Huib Pater opgesteld.
 

Bij de enkelspan pony’s was de winst voor Corlinda van Tuijl (Neerijnen) met de altijd hardwerkende Ricky. Tanja Baars (Lexmond) reed Jochem voor de eerste keer in een indoor. Een strakke rit was goed voor de tweede prijs. Kim Oudshoorn (Hoogmade) bereikte voor de eerste keer een finale plaats, reed met veel lef haar parcours en greep de derde prijs.
De enkelspan paarden had enkele nieuwe namen op de startlijst staan. Het was een lust voor het oog zoals Leo Putman (Amerongen) zijn Lipizzaner door het parcours heen stuurde. Een goedgaand paard met de correcte aanleuning en hulpen is de winnaar van deze rubriek geworden. Rene Hieltjes (Angeren)
ging voluit in de voor hem zo bekende wijze en pakte de tweede plaats.
Sandra de Ronde (Beusichem) behaalde de derde prijs in deze grote rubriek. Fred Avezaath (Maurik) won de rubriek vierspan paarden gevolgd door Rene Schuiling (Herveld).
Arie van Zanten (Hagestein) had de basisparcoursen op een goede manier en goed gevoel gereden. Maar Alice de Best (Wadenoijen) is met haar shetten een geduchte concurrent. Arie reed zijn welsh pony’s scherp naar de winst. Hans Koudijs (Herwijnen) en Toine van der Ven (Wadenoijen)behaalden beiden de eerste prijs in de rubriek tandem paard en pony.
Huib Pater (Kootwijkerbroek) krabte zich overdag op het hoofd toen hij Luuk Geerts (Tilburg) als een tornado door het parcours zag gaan. Tijdens het finaleparcours ging Huib foutloos en sterk accelererend door de piste. Luuk als een vliegende tornado maar nu met enkele ballen van de kegels.
Huib de winnaar, Luuk tweede en een blije Jan van Vendeloo (IJzendoorn) op plaats drie.
Thijs Gerritsen (Maurik) , de oudste menner onder de deelnemers, blijft  de sport vol overgave bedrijven. In een foutloze en snelle rit was de eerste plaats
voor Thijs. Govert de Koning (Leerdam) tweede en Gerco van Tuijl (Neerijnen) op plaats drie.
Acht jeugdmenners hebben ervaring en plezier opgedaan tijdens deze wedstrijd.

De Betuwecup bestaat uit vier wedstrijden en wordt georganiseerd door "LR en PC De Roskam" en door menvereniging "Waal en Linge". Op de laatste wedstrijd in februari strijden de besten om grote wisselbekers.

Bron: Menvereniging Waal & Linge
 

Klik hier voor de uitslag