3 oktober 2015

Utrecht: eerste finalisten bekend

Gisterenmiddag hebben de enkel- en tweespannen de voorrondes gereden tijdens de minimarathon van de Voornruiters in het Utrechtse Rabobank Hippisch centrum. In de ruime piste staat een technisch parcours dat fraai is aangekleed en waarin de aanspanningen verschillende lijnen kozen. 


Overigens waren er in de ochtend al volop activiteiten met de jeugddag die door vele scholieren werd bezocht. Ruim 140 kinderen maakten onder een stralende zon kennis met allerlei aspecten van de paardensport en er waren verschillende spellen. Ook was er plaats voor creativiteit met het versieren van oude hoefijzers.

Om half twee kwam de eerste aanspanning in de piste. Bij de enkelspannen was Elsbeth Broekhuis in bloedvorm. Met haar schimmel Phierrot reed zij vloeiende, razendsnelle ritten en zij plaatste zich als eerste voor de finale. Ook Stephenie de Groot deed met Whisper aan laagvliegen en mag morgen een gooi naar de overwinning doen. Beide dames konden zich zelfs een enkel afgeworpen balletje permitteren. Naast Broekhuis en De Groot zullen morgenavond in de finale ook Wim de Groot, Jan Bijeman, Pieter Karelse, Stefan van der Meijden, Kimberley van Ede, Sjerp Bouma en Bert van den Hater aantreden.

Bij de tweespannen was Herman Kroon met zijn fraaie schimmels Twister en Floris vandaag het beste, maar hij kan morgenavond niet van de partij zijn. Dat geldt ook voor René Schuiling die sinds kort de overstap naar het tweespan heeft gemaakt. Schuiling kwam sterk voor de dag met Tess en Melvin en werd vierde. Zo mochten Cees Meel en Gijs Waaijenberg ook een finaleticket in ontvangst nemen. Zij krijgen morgenavond concurrentie van Kees van Tuijl en Jan Toepoel.
Vandaag zijn de jeugdmenners als eerste aan de beurt, gevolgd door de ponyrubrieken.
Het avondprogramma bestaat uit de finales en de rubriek van de vierspannen paard met nationale en internationale cracks zoals Theo Timmerman, IJsbrand Chardon en Michael Brauchle.

Klik hier voor de uitslagen.