9 november 2008

Vaardigheidsclinic van Gerard Leyten op Paard en Koets

Gerard geeft op zondag 16 november een clinic “vaardigheid trainen" tijdens Paard & Koets. Hij doet dit in samenwerking met de Belgische enkelspanrijdster Sonja van Camp, tweespanrijder Roger Vercruyssen en vierspanrijder Glenn Geerts.

Gerard Leyten begon zijn mencarriere op zijn 16e. Begonnen met een enkelspan, schakelde hij enkele jaren later over op het tweespanrijden. In 1997 en 1998 werd hij bondskampioen en in 1999 maakte hij de overstap naar de nationale competitie.
Met zijn gedegen achtergrond kon hij meteen doorstromen naar de top en dat resulteerde al in 2001 in WK-deelname met een zilveren team medaille als beloning.
In 2002 vroeg Amerikaans vierspankampioen Chester Weber hem  jonge paarden te trainen. Vanaf die tijd wordt met paarden van o.a. Chester in de internationale competitie gereden. Deze samenwerking heeft aan de basis gestaan van de huidige Stal Blakheide waar Gerard met zijn vrouw (tevens vaste groom) Saskia resideert.
Inmiddels is Gerard fulltime trainer en instructeur en worden paarden en menners van nationale en internationale allure getraind en begeleid door Gerard Leyten.

www.paardenkoets.nlFoto: Rinaldo de Craen