9 juni 2017

Valkenswaard: Bicycle Challenge prooi voor Sellier en Naprous

Opzwepende muziek, fanatieke deelnemers, enthousiast publiek, een uitdagend parcours en veel sportiviteit vormden gisteravond de ingrediënten voor de Bicycle Challenge in de indoor manege van Driving Valkenswaard International. Michael Sellier won met zijn marathongroom de fietswedstrijd bij de tweespannen, het gestroomlijnde stuntteam van Dan Naprous pakte de eerste prijs bij de vierspannen.

Dan Naprous
Foto: Rinaldo de Craen

Onder luide aanmoediging van de collega-rijders en hun teams namen zo’n 20 tweespanrijders en 17 vierspanrijders deel aan deze succesvolle fietscompetitie.

Nadat alle teams het parcours hadden afgelegd, wat in een aantal gevallen spectaculaire beelden opleverde aangezien de deelnemers werkelijk alles op alles zetten om door te dringen tot de finale, mochten de drie beste teams per rubriek opnieuw strijden om de hoofdprijs; een prachtige electrische fatbike, aangeboden door Pitt fietsen uit Valkenswaard.

Michael Sellier en zijn groom William Lebeque zetten de beste tijd neer in het parcours, waarin de kegelpoorten voor de finale nog iets smaller waren gezet om het extra spannend te maken. Ben en Jacob Gosschalk werden tweede, Tom Engbers en Sten Hulshof eindigden als derde.

Een Brits/Nederlandse overwinning bij de vierspannen, waar Dan Naprous met zijn Nederlandse grooms Antoinette Ebbekink en Timmy Grabandt de beste tactiek hadden en de hoofdprijs mee naar huis mochten nemen. Glenn Geerts werd met grooms Sam en Rodrigo tweede, voor Team Mark Weusthof met grooms Linda en Edwin.

Klik hier voor het fotoalbum.

Klik hier voor de uitslagen.


Michael Sellier
Foto: Rinaldo de Craen