3 november 2008

Van der Wiel Harness en Riant Equestrian Centre presenteren menforum

Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 november organiseren Van der Wiel Harness in het Belgische Hamont Achel en Van den Heuvel rijtuigen uit Valkenswaard hun traditionele opendeurdagen. Zaterdag 15 november en zondag 16 november presenteren Van der Wiel Harness en Riant Equestrian Centre het unieke menforum met als thema ‘Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een menpaard?’


Oud-wereldkampioene tweespannen Mieke van Tergouw van Riant Equestrian Centre in Beekbergen is initiatiefneemster van dit forum dat als doel heeft een open discussie te voeren over de aanschaf van menpaarden. Wat zijn de haken en ogen en waar moet je goed op letten als je naar een paard gaat kijken. Van Tergouw en haar stalmenner Claudio Fumagalli stellen tijdens het forum zeven nieuwe, voor de verkoop bestemde paarden in enkel-en tweespan voor en vertellen het verhaal achter de aankoop van ieder paard. Bovendien geeft de tweespanmenster de menliefhebbers een extra kijkje in haar keuken. Mieke en Claudio presenteren speciaal op deze dag twee onlangs aangeschafte goedgekeurde dekhengsten waarmee die zij komend seizoen willen uitbrengen.
Op zaterdag 15 november wordt het forumpanel gevormd door tweevoudig Wereldkampioen vierspannen Felix Brasseur en vooraanstaand KWPN-fokker Henk Hammers van de HBC Stal uit Boijl. Brasseur zal de toeschouwers trakteren op een demonstratie met een prachtig vierspan Spaanse paarden van zijn nieuwe sponsor. Ook deze paarden zijn bedoeld voor de verkoop zodat dit edele paard ook buiten de Spaanse grenzen in populariteit zal groeien.
Op zondag 16 november maakt niemand minder dan de kersverse viervoudig Wereldkampioen vierspannen IJsbrand Chardon deel uit van het forumpanel. Chardon is zelf altijd op zoek naar goede menpaarden en zal zijn ervaringen delen met de toeschouwers van het menforum.
Het menforum wordt op zaterdag 15 en zondag 16 november gehouden van 11.00 uur tot ca. 14.00 uur en is gratis toegankelijk. De locatie is op steenworp afstand van Van der Wiel Harness in Hamont Achel en wordt ter plaatse aangeduid.

Henk van der Wiel van Van der Wiel Harness presenteert tijdens zijn opendeurdagen diverse noviteiten waaronder een nieuw marathonhoofdstel met een perfecte oplossing voor het aanpassen van de oogkleppen en een nieuw soort marathontuig.
Genoeg reden dus om een bezoek te brengen aan Van der Wiel!

De paarden van Riant Equestrian Centre zijn van vrijdag 14 tot en met zondag 16 november te bewonderen in de stallen van Van der Wiel Harness.