31 maart 2009

Veel animo voor menwedstrijd Heukelom

Menvereniging “De Postkoets” uit Berkel-Enschot organiseert op 4 en 5 april de samengestelde menwedstrijd in Heukelom. Het evenement vindt plaats rondom manege “De Gulle Ruif” en kampeerboerderij “Heukeloms Hoefke” aan de Laag Heukelomseweg in Heukelom.


U vindt het wedstrijdterrein door op de N65/A65 tussen Tilburg en Den Bosch de Afslag Berkel-Enschot/Oisterwijk te nemen (bij Hotel De Druiventros), en vandaar richting Oisterwijk te volgen. Na de afslag wordt de route met borden aangegeven.

Meer informatie: www.mvdepostkoets.nl

Op zaterdag 4 april staan vanaf 9.00 dressuurproeven en een vaardigheidsparcours op het programma.
Op zondag 5 april wordt de marathon verreden, bestaande uit een wegtraject van ca 15 km een zestal hindernissen. Deze hindernissen, waaronder een waterpartij, zijn allen te vinden rond het hoofdterrein en vormen het spectaculairste onderdeel van de wedstrijd.

Ruim 90 deelnemers in de rubriek enkel-, twee- en vierspan paarden en tandems, zowel paarden als pony’s geven acte de presence. Voor de ponyrijders is Heukelom een belangrijke eerste stap richting het Wereldkampioenschap, dat van 12 tot en met 16 augustus wordt verreden in het Duitse Greven-Bockholt. Internationaal jurylid Staf van Herck uit België is speciaal hiervoor aangesteld om de aanspanningen te beoordelen.

Er komen dit jaar zowel beginnende menners als bekende namen aan de start. Op de deelnemerslijst prijkt onder meer de naam van regerend wereldkampioen vierspan pony’s Jan de Boer en van bronzen medaillewinnaar op het WK in 2008 Jan Moonen, die bovendien lid is van de Postkoets. Bram Chardon, de zoon van viervoudig Wereldkampioen IJsbrand Chardon, start in Heukelom om winstpunten te kunnen verdienen.