3 september 2008

Veel belangstelling voor presentatie

Na de veterinaire keuring stond vandaag de presentatie op het programma, een onderdeel dat niet meetelt voor het Wereldkampioenschap. Vijfendertig deelnemers hadden zich opgegeven voor deze wedstrijd, waarin traditie hoogtij vierde.


Loek van Bronckhorst en Eric Eshuis uit Nederland en Mark Wentein uit België waren het unaniem eens over de presentatie van de prachtige aanspanning van de Amerikaan James Fairclough. De menner uit New Jersey mocht de eerste prijs, een geldbedrag van maar liefst 2500 euro, in ontvangst nemen. Zijn landgenoot Chester Weber eindigde op de tweede plaats, voor de Argentijnse individuele deelnemer Wolf von Buchholtz.
Jurylid Mark Wentein was zeer te spreken over de aanspanningen: “De kwaliteit van de voorgestelde paarden en rijtuigen was zeer hoog. Met name landen als de Verenigde Staten van Amerika en Groot Brittannië hadden extra moeite gedaan om hun aanspanning volgens traditie te presenteren.”  De juryleden letten niet alleen op de presentatie van de gehele combinatie, maar ook op details: “We letten op de mooie dames op het rijtuig, maar uiteraard ook op het juiste gebruik van de tuigen, of er wel kaarsen in de lampen zitten, of de grooms passende kleding aanhebben, enzovoorts. Ook het feit of de paarden goed stilstaan hebben we meegewogen in onze jurering,” aldus Wentein.

 

klik hier voor het fotoalbum