5 november 2014

Veel toppers aan de start in Denekamp

De 19de editie van Euregio Indoor Denekamp wordt op zaterdag 15 en zondag 16 november in manege De Zonnebeek afgesloten met een groot internationaal mensportevenement. Vele topmenners komen in Denekamp aan de start.

Zaterdag 15 november staat in het teken van topsport met veel strijdlust en spektakel.
‘s Middags rond 15 uur starten de voorrondes van de Rabo Jeugdmennen Challenge 2014. 
Rabobank Twente oost verbindt zich wederom als hoofdsponsor aan het Open Oost Nederlands kampioenschap Indoor Jeugdmennen.  De finales  hiervan zijn de openingsrubriek van een spectaculair gevuld avond programma. 
Vanaf 18 uur rijden de vierspan pony’s,  tweespan paarden en vierspan paarden. Er komen  bekende (internationale) toppers aan de start met plaatselijke favorieten Mark Weusthof,  Herman  ter Harmsel, Hans Heus , Arjan Kleinjan, Tom Engbers , Raymond Letteboer en Antonie ter Harmsel. Uit België komt de vierspanrijder Tom Leys. Uit Duitsland rijden o.a. Daniel  Schneiders, Michael  Bügener, Jaqueline Walter en Max Dangel  jr. mee. Dit jaar is ook in de rubriek vierspan pony’s een zeer sterk deelnemersveld met o.a. Marijke Hammink en Aart van de Kamp sr.
Op zondag 16 november vanaf  9 uur rijden de enkel- en tweespannen pony’s en paarden. Dit is een gecombineerde wedstrijd waarin punten te verdienen zijn voor de Twente Cup en de Euregio Cup. Dit is tevens de wedstrijd voor het indoor menkampioenschap District Oost.
Parcoursbouwer Daan van Dijk ontwerpt dit jaar rond het thema boerderij een prachtig parcours met de brug als spektakelstuk .

Klik hier voor meer informatie