3 februari 2009

Velstra blijft bondscoach mennen

Tjeerd Velstra (Epe) blijft tot en met de Wereldruiterspelen in Kentucky in 2010 bondscoach mennen. De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie verlengde onlangs het contract met de 69-jarige tweevoudig wereldkampioen vierspannen.


Velstra werd in 2007 door de KNHS aangesteld en zorgde de afgelopen twee jaar voor vele successen in alle mendisciplines. Onder Velstra’s begeleiding werd een groot aantal individuele –en teammedailles gewonnen, met als hoogtepunt het behalen van het teamgoud op het WK Vierspannen in Beesd 2008. Onder Velstra’s begeleiding bracht Nederland maar liefst drie individuele wereldkampioenen voort; Jan de Boer bij de vierspan pony’s in 2007, Jan van den Broek bij de enkelspan paarden in 2008 en IJsbrand Chardon bij de vierspan paarden in 2008.

Foto: Karin van der Meul

In 2009 richt Velstra zich op het Wereldkampioenschap voor enkel-, twee-en vierspan pony’s en het Wereldkampioenschap tweespan paarden die in augustus worden verreden. Naast de training en begeleiding van deze rubrieken zet Velstra de training van de enkel-en vierspan paarden in hun niet WK-jaar gewoon voort. De gedreven bondscoach is blij met zijn contractverlenging: “We hebben de afgelopen twee jaar veel bereikt en ik ga de komende twee jaar gebruiken om de mensport in Nederland naar een nog hoger niveau te tillen.”
 

Bron: KNHS/CT