3 november 2014

Vernieuwd Menbewijs gelanceerd op Paard&Koets

ERMELO (KNHS/FNRS) – Op 1 en 2 november 2014 is het vernieuwde Menbewijs gelanceerd tijdens het mensportevenement Paard&Koets op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Het nieuwe opleidingsboek ‘Haal je Menbewijs met plezier’ werd door Liesbeth Bronkhorst van de KNHS en Bert van Veldhuisen van de FNRS uitgereikt aan topmenners Bram Chardon, Jacques Poppen en Koos de Ronde.

Het Menbewijs is ontwikkeld door de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS), de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) en de Stichting Rijvaardigheidsbewijzen Recreatieruiter (SRR). De opleiding voor het Menbewijs is vernieuwd en het bijbehorende lesmateriaal is in een fris nieuw jasje gestoken. Tijdens de opleiding voor het behalen van het Menbewijs leren menners hoe je je paard verzorgt, correct inspant, welke verkeersregels gelden en worden eigen vaardigheden aangescherpt. De website www.menbewijs.nl is op vrijdag 31 oktober live gegaan met uitgebreide informatie over het Menbewijs, met data en locaties van de opleidingen en examens.

Er zijn verschillende manieren om het Menbewijs te halen. Afhankelijk van de ervaring van de menner kan hij of zij direct examen doen of eerst een leuke en leerzame opleiding volgen bij een KNHS-vereniging of FNRS Ruitersportcentrum. De opleiding bestaat net als het examen, uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Voor de theorie wordt gebruik gemaakt van twee leerzame boeken: ‘Haal je Menbewijs met plezier’ en ‘Paard&Welzijn’.