6 april 2010

Verstappen wint met dressuurpaard

Wereldkampioen Harrie Verstappen won eerste Paasdag de oefenwedstrijd in zijn woonplaats Eersel met zijn dressuurpaard Tsambikos. Samen met marathon crack Roelanda Petronella bewees Verstappen ook met dit prachtige tweespan heer en meester te zijn.


Op eerste Paasdag stonden de terreinen van Paardensportcentrum ‘De Kempen’ in Eersel geheel in het teken van de oefenmarathon. Ook het Brabantse land had te kampen met wisselvallig weer waardoor het wedstrijdterrein niet optimaal was. Maar gelukkig haalden de aanspanningen op enkele na in goede conditie de finish.

Bij de enkelspan pony’s won Walter Baijens zijn eerste outdoormarathon nadat hij keurig en foutloos door de hindernissen reed. Marcel Coolen uit Nuenen won de marathon bij de tweespan pony’s , plaatsgenoot Jan van Tien werd tweede .
De tandemrubriek telde slechts twee deelnemers, Harrie Burghoorn en Petra Noordzij. Deze keer moest Harrie zijn levenspartner Petra voor laten gaan. Bij de enkelspan paarden was het Piet Peepers die zijn concurrenten te snel af was.Frank van der Vegt werd tweede, gevolgd door Bert Berben. Rob Lommers en Piet Heuveling hielden de eer hoog met hun vierspan paarden. Na een felle strijd ging de eer naar Rob Lommers uit Bergeijk.
 

Klik hier voor de volledige uitslag.