7 december 2008

Vierspanrijder Koos de Ronde tweede in Wereldbeker Boedapest

Koos de Ronde (Zwartewaal) is vanavond na een magnifieke rit tweede geworden in de Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De Ronde moest alleen de sterk rijdende Australiër Boyd Exell voor zich dulden. Fredrik Persson uit Zweden eindigde op de derde plaats.


De spanning bleef er tot het allerlaatste moment in in de László Papp Sportarena in Boedapest. De Ronde mocht in de winning round als laatste van start en gaf alles wat hij kon geven met zijn vierspan. De combinatie ging flitsend door het snelle parcours maar De Ronde kwam net één seconde te kort om Exell voor te kunnen blijven. De gouden teammedaillewinnaar van Beesd was erg blij met zijn prestatie: “Het liep gewoon super vanavond en ik heb twee mooie foutloze rondes gereden. Boyd reed een hele snelle tweede omloop, ik weet niet goed waar ik die ene seconde heb verloren, maar als je op het scherpst van de snede rijdt is zo weinig verschil heel mooi.”
Het Wereldbekerseizoen is nu halverwege en De Ronde merkt dat hij zelf, maar ook zijn concurrenten steeds beter worden: “Mijn span loopt beter dan vorig seizoen, maar de hele Wereldbekertop is breder geworden. Chardon rijdt sterk, Dobrovitz is een geduchte concurrent, maar ook Persson komt steeds dichterbij. Op dit niveau mag je je geen foutje veroorloven en als je foutloos blijft kun je hoog eindigen.”
De Ronde staat in de tussenstand van de Wereldbeker op de vierde plaats.


Koos de Ronde was dik tevreden met zijn tweede plaats in Boedapest.
Foto:
Rinaldo de Craen

Meer foto’s in het fotoalbum.

De volgende Wereldbekerwedstrijd vierspannen wordt gehouden in Genève, Zwitserland van 12 tot en met 14 december. Zowel Koos de Ronde als IJsbrand Chardon starten in Mechelen (België) op 29 en 30 december.

Uitslag CAI-W Boedapest (Hun):
1. Boyd Exell (Aus) 222.95
2. Koos de Ronde (Ned) 223.95
3. Fredrik Persson (Swe) 234.70 (5)
4. Zoltan Lazar (Hun) 126.52 (0)
5. Jozsef Dobrovitz (Hun) 127.62 (5) wild card
6. Lajos Moro (Hun) 142.31 (5) wild card
7. Daniel Würgler (Sui) 142.71 (20)
8. Peter Juhasz (Hun) 175.25 (15) wild card

Stand na 4 wedstrijden:
1. Jozsef Dobrovitz (Hun) 27
2. Ysbrand Chardon (Ned) 17
3. Boyd Exell (Aus) 16
4. Fredrik Persson 12
4. Koos de Ronde (Ned) 12
6. Werner Ulrich (Sui) 8
7. Zoltan Lázár (Hun) 7
8. Christoph Sandmann (Ger) 5
9. Tomas Eriksson (Swe) 2
9. Daniel Würgler (Sui) 2
 

Bron: KNHS/CT