17 juli 2009

Vierspanrijders maken zich op voor nationale titelstrijd

De vierspanrijders bereiden zich momenteel voor op de nationale titelstrijd, die van 23 tot en met 26 juli plaatsvindt in Beekbergen. Na Aken is dit kampioenschap voor de vierspanrijders het belangrijkste evenement van dit jaar.


De internationale menwedstrijd op de terreinen van Riant Equestrian Centre vormt sinds 2006 de locatie van het Nederlands Kampioenschap Vierspannen.
“We zijn heel blij met het Nederlands Kampioenschap tijdens onze 25ste editie en we zijn de KNHS en de rijders dankbaar voor het vertrouwen dat zij in Beekbergen hebben gesteld,” vertelt gastvrouw en organisator Mieke van Tergouw (Epse).

Naast het Nederlands Kampioenschap voor vierspan paarden ontvangt Beekbergen in het laatste weekend van juli ook de internationale menners in de rubrieken tweespan paard, vierspan paard en vierspan pony. Voor zowel de tweespan paarden als de vierspan pony’s geldt Beekbergen als belangrijke en laatste graadmeter voor de Wereldkampioenschappen, die slechts enkele weken na Beekbergen worden verreden. Op verzoek van bondscoach Tjeerd Velstra (Epe) starten er dit jaar ook acht deelnemers in de rubrieken enkel-en tweespan pony’s. Velstra maakt na Beekbergen bekend welke menners worden afgevaardigd naar het WK ponyspannen in het Duitse Greven-Bockholt en het WK tweespannen in het Hongaarse Kecskemét.

Op donderdag 23 juli en vrijdag 24 juli staat de dressuur op het programma. Zaterdag 25 juli staat geheel in het teken van de spectaculaire marathon met zeven hindernissen. Op zondag 26 juli wordt in de spannende vaardigheidsproef beslist wie de winnaars worden van de internationale rubrieken en of titelverdediger Koos de Ronde (Zwartewaal) er in is geslaagd onder andere IJsbrand Chardon (Den Hoorn), Theo Timmerman (Putten) en Mark Weusthof (Rossum, Ov.) van de gouden medaille te weerhouden. Viervoudig Wereldkampioen Chardon is er in elk geval op gebrand de nationale titel te heroveren: “Nederlands Kampioen word je niet zomaar. De concurrentie in Nederland is heel sterk en ik verwacht dat het een spannende, open wedstrijd wordt in Beekbergen.”

Meer informatie: www.caibeekbergen.nl