9 september 2008

Vierspanrijders onbetaalbaar

Op de Oranje After Party in Ermelo op dinsdagavond 9 september werden de gouden vierspanrijders IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Mark Weusthof evenals alle andere WK-en Olympische medaillewinnaars door de KNHS flink in het zonnetje gezet.


Het mentrio zorgde voor de nodige sfeer op het grote podium op de terreinen van de KNHS in Ermelo, waar momenteel de Hippiade plaatsvindt. Presentator Jan Douwe Kroeske begeleidde op vrolijke wijze de huldigingsmomenten, die werden afgewisseld met dansmuziek.
Nadat IJsbrand, Koos en Mark een mooie bos bloemen in ontvangst namen onder luide aanmoediging van het vele enthousiaste publiek, stond hen nog een verrassing te wachten. Vincent Pijpers van KNHS-hoofdsponsor Rabobank overhandigde de menners een fikse medaillebonus. Pijpers noemde de prestaties van de vierspanrijders ‘onbetaalbaar’ en beloont dit met een geldelijke bonus. Chardon ontving een cheque van maar liefst 20.000 euro voor zijn gouden individuele-en teammedaille. Voor Koos de Ronde en Mark Weusthof had de Rabobank ruim 6500 euro gereserveerd.

Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage van Rinaldo de Craen