27 mei 2009

Vierspanspektakel tijdens Outdoor Gelderland

Van 4 tot en met 7 juni vindt de vijfde editie plaats van Outdoor Gelderland in De Steeg en al vanaf de eerste editie in 2005 maakt de vierspanmarathon vast deel uit van het sportprogramma. Op zaterdag 6 juni komen de vierspanrijders naar de terreinen van Kasteel Middachten om de strijd met elkaar aan te gaan.


Foto: Rinaldo de Craen


In tegenstelling tot voorgaande jaren laten de acht vierspanrijders de hindernissen in het strodorp links liggen en concentreren zij zich op het parcours in de hoofdpiste. Om 13.15 uur gaat de eerste deelnemer van start in het door internationaal parcoursbouwer Johan Jacobs ontworpen parcours. Na de eerste manche verschijnen de deelnemers opnieuw in de piste voor de tweede omloop waarbij de snelste deelnemer als laatste mag starten. Naast de eer om deze mooie wedstrijd te winnen kunnen de vierspanrijders rekenen op een mooi bedrag aan prijzengeld.
Outdoor Gelderland winnaars Koos de Ronde en Hans Heus moeten dit jaar helaas verstek laten gaan in De Steeg. Zij verdedigen de Nederlandse vlag op de internationale vierspan-landenwedstrijd in het Hongaarse Vecsés dat in hetzelfde weekend plaatsvindt.

De volgende deelnemers komen aan de start tijdens Outdoor Gelderland op zaterdag 6 juni:
1) Ad Aarts
2) Piet de Ronde
3) Ton Monhemius
4) Bob van Asselt
5) Peter de Ronde
6) Harry de Ruyter
7) Pascal Donders
8) Herman ter Harmsel

Voor meer info, kaartverkoop en starttijden www.outdoorgelderland.nl