16 juni 2009

Vierspanteam Aken bekend

Bondscoach Tjeerd Velstra (Epe) heeft de namen van de menners bekendgemaakt, die de Nederlandse driekleur vertegenwoordigen op de internationale vierspanwedstrijd in Aken van 1 tot en met 5 juli. IJsbrand Chardon (Den Hoorn), Koos de Ronde (Zwartewaal) en Theo Timmerman (Putten) nemen het in de landenwedstrijd op tegen teams uit onder andere Duitsland, Zweden en Hongarije.


In 2008 presteerden de Nederlandse vierspanrijders meer dan uitstekend in Aken met de elfde individuele overwinning van Chardon en de eerste plaats voor het team. Velstra hoopt deze prestaties over twee weken te kunnen evenaren: “Zowel Chardon als De Ronde en Timmerman hebben tijdens de afgelopen wedstrijden laten zien dat ze in topvorm zijn. Chardon won de Wereldbekerkwalificatiewedstrijden in Windsor en Saumur. Koos de Ronde presteerde zeer sterk in Windsor en in Vecsés, waar hij ook de marathon won. Theo Timmerman reed zijn vernieuwde span paarden naar de winst in Diepenheim en hield in Windsor met de vierde plaats goed aansluiting met de top.

Voor de vierspannen is Aken naast het Nederlands Kampioenschap in Beekbergen van 23 tot en met 26 juli het belangrijkste evenement van het seizoen. De vierspanrijders worden in Aken begeleid door bondscoach Tjeerd Velstra en teamveterinair Ben Horsmans (Selfkant, Dld.).

Programma vierspanwedstrijd CHIO Aken 2009:
Woensdag 1 juli: veterinaire keuring en warm-up dressuurwedstrijd
Donderdag 2 juli: dressuurwedstrijd (onderdeel individuele-en landenwedstrijd)
Vrijdag 3 juli: Top Score vaardigheidsproef en Jump and Drive
Zaterdag 4 juli: marathon (onderdeel individuele-en landenwedstrijd)
Zondag 5 juli: vaardigheidsproef met barrage (onderdeel individuele-en landenwedstrijd)