28 juli 2010

Vierspanteam Wereldruiterspelen Kentucky bekend

National Coach Tjeerd Velstra has announced the Dutch competitors for the four-in-hand World Championship during the WEG in Kentucky.
Ijsbrand Chardon, Koos de Ronde and Theo Timmerman will travel to the United States of America at the end of September. Mark Weusthof is the non travelling reserve.Zowel dit jaar als in 2009 wisten de drie vierspanrijders een vuist te maken tegen de concurrentie door beslag te leggen op de overwinning in de landenwedstrijd van Aken, die wordt gezien als een van de belangrijkste graadmeters richting de Wereldruiterspelen in Kentukcy Horse Park.
Nederland is zowel individueel met IJsbrand Chardon als met het team titelverdediger in Kentucky. Voor de 49-jarige IJsbrand Chardon wordt het zijn 14e WK-deelname. Chardon is met vier Wereldtitels en 22 nationale titels de meest succesvolle vierspanrijder aller tijden en hij heeft nog absoluut geen plannen om te stoppen.
Koos de Ronde neemt in Kentucky voor de vierde keer deel aan een wereldkampioenschap. In 2004 eindigde de 33-jarige De Ronde tijdens zijn WK-debuut op de vijfde plaats en maakt sindsdien vast deel uit van het Nederlandse vierspanteam.
Theo Timmerman reed zijn eerste Wereldkampioenschap in 1994 en leverde in 2006 een bijdrage aan het teambrons op de Wereldruiterspelen in Aken. In Beesd 2008 nam de 45-jarige menner op individuele basis deel en behaalde hij de 11e plaats.

Velstra heeft veel vertrouwen in zijn team: “Het zijn alledrie zeer goede rijders die in de drie wedstrijdonderdelen zeer sterk presteren. Ik ben overtuigd van hun kwaliteiten en ik denk dat we een goede kans maken om een medaille mee naar huis te nemen.”

Mark Weusthof (Rossum, Ov.) is de reservemenner, maar reist niet naar Kentucky af.
Het begeleidingsteam voor de vierspannen bestaat naast Velstra uit teamveterinair Ben Horsmans (Selfkant, Dld.).

 This team has been very successful in the past years. They won the gold at the CAIO Aachen in 2009 and 2010. The Dutch team and IJsbrand Chardon are both team and individual title defenders.