5 november 2015

Paard&Koets: Vierspanwissel Bram en IJsbrand Chardon

Aanstaande zondag gaan IJsbrand en Bram Chardon een spectaculaire strijd met elkaar aan tijdens het afsluitende onderdeel van Paard&Koets op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De twee mensportgrootheden verschijnen om 17.30 uur beiden met hun eigen span in de hoofdpiste, waar ze het gelegenheidsparcours van Jeroen Houterman in een zo’n snel mogelijke tijd af zullen leggen.


Nadat IJsbrand het parcours heeft afgelegd met zijn vierspan Lipizzaners en Bram met zijn vierspan pony’s, wisselen de heren van span om opnieuw de strijd met elkaar aan te gaan. Gezien het fanatisme van beide heren is spektakel verzekerd, dit afsluitende onderdeel belooft dan ook het klapstuk van Paard&Koets te worden.

IJsbrand Chardon behoort al jarenlang tot de wereldtop bij het vierspan rijden. Amper 20 jaar oud nam hij de wedstrijdleidsels van zijn vader over en al bij zijn eerste wereldkampioenschap, in 1982 in Apeldoorn, en won hij een gouden teammedaille. IJsbrand werd dertienmaal wereldkampioen, negen maal met het Nederlandse team en vier maal individueel. IJsbrand heeft het vierspan rijden ook met de paplepel ingegoten bij zijn zoon Bram. Chardon junior is een van Nederlands meest talentvolle menners en heeft op zijn 22-jarige leeftijd al vele overwinningen op zijn naam staan. Naast enkele titels op Nederlandse Kampioenschappen wist hij drie keer achtereenvolgend het Wereldkampioenschap vierspan pony’s op zijn naam te schrijven.

Kijk voor meer informatie op www.paardenkoets.nl.