15 januari 2024

Vinkega volgende Noordercup-wedstrijd

In Mendistrict Noord wordt inmiddels een aantal jaren de Noordercup gehouden, een competitie van verschillende indoormarathons in de drie noordelijke provincies. De competitie begint meestal in november en eindigt in de maand maart. Inmiddels telt de competitie acht verschillende indoormarathons.

De competitie van 2023-2024 is momenteel al over de helft, en trapte af in november in Steenwijkerwold, gevolgd door Roden (die al vanaf de start van de Noordercup onderdeel is van deze competitie) en Franeker. In december stonden de wedstrijden in Sonnega en Groningen op het programma.

Zo zijn er op dit moment al vijf wedstrijden geweest waarin de menners de strijd met elkaar aan zijn gegaan.

Vijf beste resultaten + finale

Om de competitie te kunnen winnen, tellen de vier beste resultaten plus de finale. De deelnemers zijn dus verplicht om de finale te rijden. Bovendien telt deze ook nog eens dubbel. De strijd is dan ook zeker nog niet gestreden.

Komend weekend staat de wedstrijd in Vinkega op de planning, gevolgd door Burgum 17 februari en de finale in ’t Zandt op 16 maart.

Klik hier voor de tussenstand van de Noordercup, gepubliceerd op 7 januari.Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.