25 maart 2024

Volle dag dressuur en vaardigheid in Bornem

Afgelopen zondag vond in het Belgische Bornem de eerste nationale wedstrijd van het seizoen plaats. Hoewel het nog geen lenteweer was, bleef het voornamelijk droog behalve bij de laatste aanspanningen.

De menners hadden enthousiast ingeschreven voor de wedstrijd en het was dan ook een volle dag, met twee dressuurringen en een vaardigheidsparcours. De Schelderuiters waren gastheer.

Eerste buitenwedstrijd

Dit is in Vlaanderen de grootste PSV-club van wedstrijdmenners. Secretaris Cathy Dalemans was nauw betrokken bij de organisatie: “Vooraf viel er veel regen, dus het was wel even spannend of het allemaal doorgang kon vinden. Onze club kent veel fanatieke wedstrijdmenners, een aantal daarvan heeft ingeschreven voor de internationale wedstrijd in Exloo en dan was dit een mooie gelegenheid om de proef te oefenen met pony’s of paarden. Zo’n eerste buitenwedstrijd is toch weer een beetje aftasten en proberen.”

Gezellige sfeer

Er reed van alles mee, van jonge kinderen met hun pony tot Glenn Geerts met zijn prachtige vierspan Vossen. Voorzitter van de club, Eric van Praet was ook de hele dag in touw. Zoon Nico startte in het staartje van de dag en trof het dus minder met het weer. De menners kregen een beoordeling mee en weten voorlopig weer waar ze aan kunnen werken. De publieke belangstelling was goed te noemen en in een gezellige sfeer werden de resultaten besproken. Een aantal onvermoeibare dames bakten heerlijke pannenkoeken en deze vonden dan ook gretig aftrek. Kortom een prachtig begin van een mooi, nieuw menseizoen!

Klik hier voor het fotoalbum

Klik hier voor meer de resultatenFoto: Gemma Jansen

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.