8 mei 2024

Volle bak bij CAI Lähden

De grote internationale menwedstrijd in het Duitse Lähden is als vanouds zeer populair onder de deelnemers. Het aantal van 155 aangemelde aanspanningen spreekt boekdelen.

Gisteren stond voor alle deelnemende menpaarden en -pony’s de eerste verplichte vetcheck op het programma. Zo’n 450 paarden en pony’s werden voorgesteld aan de veterinairen en de juryleden om te worden toegelaten tot de wedstrijd.

Vanaf vanmorgen wordt een begin gemaakt met de dressuurproeven op twee pistes. De enkelspan paarden *** vormen de grootste rubriek met 43 starters.
Ook de tweespan paarden *** zijn met 34 deelnemers bovengemiddeld vertegenwoordigd.

Op vrijdag zijn de vierspan paarden *** en de twee- en vierspan pony’s *** aan de beurt.

 

Vanwege het grote aantal deelnemers treden de enkelspan paarden *** en de twee- en vierspan pony’s ** al op vrijdagmiddag om 16.00 uur aan voor hun marathonproef. Op zaterdag zijn de overige aanspanningen aan zet in de prachtige hindernissen van het hippisch complex van de familie Sandmann.

De organisator heeft acht fraaie en uitdagende hindernissen samengesteld voor de marathon, waarvan er telkens zeven worden gereden. De enkelspan paarden *** rijden één hindernis, die alleen voor hen gereserveerd is.

Op zondag wordt in de afsluitende vaardigheid duidelijk wie er uiteindelijk op het podium komt te staan.