5 september 2008

Voorlopige tweede plaats voor Chardon in de dressuur

Met ingehouden adem volgde het publiek vanmiddag de verrichtingen van drievoudig Wereldkampioen Ijsbrand Chardon tijdens zijn dressuurproef van het WK Vierspannen in Beesd.

Ondanks het feit dat het linkervoorpaard Isovlas Paginini af en toe afgeleid was door het publiek, was Chardon tevreden met zijn proef: “Het span was in bloedvorm en voor mijn gevoel had ik de dressuur kunnen winnen.” Ook juryvoorzitter Franz Vetter uit Duitsland was te spreken over Chardon’s proef: “Chardon reed een aantal overgangen uit het boekje, beter dan Chester Weber gisteren, maar daarentegen was de aanleuning van Chardon’s paarden niet constant.”

Chardon verliet met een score van 36,22 punten de piste in Beesd en staat met nog 15 deelnemers te gaan op de tweede plaats. Teamlid Koos de Ronde bezet momenteel de zesde plaats, nipt voor Theo Timmerman die vanmorgen als individueel deelnemer voor Nederland een prachtige proef neerzette waarbij vooral het rechtervoorpaard de show steelde. Mark Weusthof staat nu 17de.