25 oktober 2009

WB Hannover: De Ronde tweede

Koos de Ronde (Zwartewaal) is tweede geworden in de eerste Wereldbekerwedstrijd van dit seizoen in de Duitse stad Hannover.
De Ronde moest alleen titelverdediger Boyd Exell uit Australië voor zich dulden. IJsbrand Chardon (Den Hoorn) zag zijn vierspan in het parcours snelheid verliezen en moest genoegen nemen met de vierde plaats.1. Boyd Exell (Aus) 216.31
2. Koos de Ronde (Zwartewaal) 226.69
3. Tomas Eriksson (Swe) 247.34
4. IJsbrand Chardon (Den Hoorn) 125.89
5. Jozsef Dobrovitz (Hun) 127.56
6. Rainer Duen (Ger) 138.58
 

De Ronde gaf een prachtig visitekaartje af in Hannover door al op de eerste wedstrijddag de warming up wedstrijd te winnen. In de Wereldbekerwedstrijd haalde het lid van het gouden WK team van 2008 opnieuw alles uit de kast met zijn speciale indoor vierspan. In de winning round waarvoor De Ronde zich net als Exell en de Zweed Tomas Eriksson had gekwalificeerd, legde De Ronde met een zeer snelle foutloze ronde behoorlijk druk op laatste starter Exell: “Ik lag 5 seconden achter op Exell en ik wist dat ik zo hard mogelijk moest rijden. Ik ben er vol voor gegaan en had alleen een kleine miscommunicatie met mijn voorpaarden in een van de hindernissen waardoor ik even het tempo moest aanpassen. Dit heeft me wel een paar seconden gekost,” vertelt De Ronde die vorig weekend al met succes deelnam aan een indoor marathon om zijn paarden in vorm te krijgen.

Chardon was naar eigen zeggen niet in bloedvorm in Hannover: “De paarden waren goed, maar de snelheid ontbrak eenvoudigweg. Boyd was vandaag een klasse apart, een geweldige winnaar. Het is jammer dat hij geen Nederlander is, anders had ik nog meer van zijn rit genoten!” Chardon was ook vol lof over De Ronde: “Koos reed erg goed en met zulke tegenstanders realiseer ik me eens te meer dat je niet zomaar mee kunt doen, alles moet gewoon kloppen en dat deed het bij mij dus niet.”

De volgende Wereldbekerwedstrijd vierspannen wordt gehouden in het Duitse Stuttgart op 20 en 21 november. Nederland is daar op volle sterkte aanwezig met IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman (Putten).

Klik hier voor het fotoalbum van zaterdag en zondag.