17 december 2008

Weber en Jamaica genomineerd voor USEF-titels

De Amerikaanse vierspanrijder Chester Weber is door de United States Equestrian Federation (USEF) genomineerd voor de titel Paardensportman van het Jaar 2008. Een van Weber’s trouwste en beste paarden Jamaica is bovendien genomineerd voor de USEF-titel Paard van het Jaar 2008.


Weber is een van de zeven genomineerden voor deze prestigieuze titel, terwijl Jamaica vier concurrenten heeft. Tijdens de jaarvergadering van de USEF in januari wordt bekend gemaakt of Chester en Jamaica deze eretitels toegekend krijgen.

De 17-jarige Jamaica (v. Cambridge Cole) verdiende zijn nominatie onder meer door zijn bijzondere voorgeschiedenis. De ruin werd gered van het slachthuis en werd ingezet voor toeristische tours per rijtuig. Chester Weber leidde de KWPN-er op tot wat hij nu is. Chester won met Jamaica in zijn vierspan zes keer op rij het Amerikaans vierspankampioenschap.


Jamaica en Chester Weber. Foto: Warmbloods Today magazine

Weber ontving voor zijn nominatie van de USEF al de Becky Grand Hart Trophy. De 33-jarige menner is naast top-vierspanrijder ook een gedreven promotor van de mensport. Hij geeft graag les, is actief in verschillende USEF-commissies en is de drijvende kracht achter drie menwedstrijden in de Verenigde Staten, waaronder het internationaal bekende CAI-A Live Oak op zijn eigen terrein.

Weber is de eerste Amerikaan die een individuele medaille won op een Wereldkampioenschap voor vierspannen. Zijn erelijst is enorm en bevat naast een aantal overwinningen ook deelnames aan Wereldruiterspelen en Wereldkampioenschappen.


Foto: Rinaldo de Craen

Stemmen op Chester en Jamaica kan op www.usef.org.