10 mei 2021

Weekend vol jeugdtrainingen

Afgelopen weekend stond bol van de jeugdactiviteiten. Zaterdag hadden de jeugdmenners van Oost een training in Kootwijkerbroek en zondag trainde de jeugd van Noord in Eext. De jeugdmenners van Zuid trainden in Heesch. Het enthousiasme was groot en de jonge menners hebben veel opgestoken.

Prima omstandigheden

Overal in het land viel een enkele bui, maar over het algemeen waren de weersomstandigheden prima. Op de terreinen van Menvereniging Parcival in Heesch namen 7 menners in de leeftijd van 10 tot 19 jaar deel aan de jaarlijkse jeugdtraining. Na een lange rustperiode was hun enthousiasme zeer groot en werd er aandachtig geluisterd naar de uitleg en bevindingen die de trainer Stan van Eijk meegaf. Ondanks zijn drukke voorbereiding voor CAI Kronenberg en het komende WK,  had hij toch tijd gereserveerd voor deze trainingsdag.

Allereerst was er een vaardigheidsles in een parcours dat was opgebouwd door Arie Dibbits. De vaardigheid was mooi voorwaarts te rijden, maar had ook enkele moeilijke poorten, die voor velen een scherprechter waren. Na de nodige tips en correcties zag je het niveau stijgen en werden er minder fouten gemaakt, waardoor de jeugdrijders er veel schik in hadden. Na de middag was er een training op een tweetal hindernissen. Hier leerden de menners dat er verschillende mogelijkheden waren en zo zagen ze dat snelheid niet alles is.

Veel tips

In Eext kregen de menners zondag dressuurles van Cornelie de Geijter en vaardigheidsles van specialist Rudolf Pestman. De omstandigheden waren perfect en kinderen en ouders  hebben genoten.

Bij de familie Pater in Kootwijkerbroek gingen zaterdag 17 aanspanningen aan de slag. De dressuur ging onder begeleiding van Milou Huisman en Jeanette Veldboom. Vervolgens mochten de menners hun dressuurkunsten laten zien in een 40×80 dressuurring waar de proef werd beoordeeld door jurylid René Schuiling. Hij gaf elke combinatie na afloop nog tips mee om het een volgende keer nog beter te kunnen doen.

Er werd vervolgens vaardigheid gereden onder leiding van Wim Veldboom. Aansluitend waren er drie marathonhindernissen die onder begeleiding van Melanie van de Bunt werden gereden. Het was dus een intensieve trainingsdag. Menners en organisatie zijn zo enthousiast dat de volgende training voor de jeugd van Oost al weer in de planning staat. Deze is op 12 juni bij de Eschruiters in Wierden.

Bekijk hier de foto’s van de trainingsdag van Mendistrict Noord

Bekijk hier de foto’s van de trainingsdag van Mendistrict Oost

 


Het wisselvallige weer mocht de pret niet drukken (foto: Jitske Werkhoven)