31 maart 2009

WEG 2014 in Normandië

De FEI heeft de de Wereldruiterspelen van 2014 toegewezen aan Normandië (Frankrijk). Het gaat om de zevende editie van deze World Equestrian Games en het is de eerste keer dat ze in Frankrijk plaatsvinden. In 2010 vinden de spelen plaats in het Amerikaanse Kentucky.


,,De organisatie werkte in samenwerking met de Franse hippische sportfederatie acht jaar samen aan een uitstekend plan voor de Wereldruiterspelen. Het project wordt gesteund door de Franse regering en lokale instanties”, laat FEI-voorzitster Prinses Haya Bint Al Hussein weten".

Laurent Beavais, voorzitter van het organisatiecomité is trots: ,,Het organiseren van de Wereldruiterspelen is een unieke mogelijkheid om Normandië te promoten en te ontwikkelen op internationaal niveau. Normandie is de belangrijkste paardenregio in Frankrijk.

Tijdens de World Equstrian Games, die vierjaarlijks plaatsvinden, vinden de wereldkampioenschappen plaats in acht disciplines: dressuur, eventing, springen, mennen, endurance, voltige, reining en aangepaste sporten.
De organisatie verwacht in augustus 2014 ongeveer 900 paarden, 800 ruiters en menners uit zestig landen en 300.000 toeschouwers.

Bron: FEI