16 september 2009

Wereldkampioenen naar Hippiade Mennen

Wereldkampioenen Melanie Becker en Harrie Verstappen komen op zaterdag 19 september naar de Hippiade Mennen voor een spectaculair optreden.


De 17-jarige Melanie Becker uit Klaaswaal won in augustus het Wereldkampioenschap voor enkelspan pony’s in het Duitse Greven-Bockholt. Met haar 7-jarige New Forest pony Ostara’s Sandor was de WK-debutante de sterke concurrentie uit zowel binnen-als buitenland te sterk af.

 

Exact een week later werd opnieuw een Nederlanderse menner tot Wereldkampioen gehuldigd. Harrie Verstappen uit Eersel won de marathon van het Wereldkampioenschap tweespan paarden in het Hongaarse Kecskemét en legde hiermee de basis voor zijn allereerste wereldtitel. Samen met teamgenoten Ben Gosschalk en Mieke van Tergouw won Verstappen bovendien teamgoud.


Harrie en Melanie verschijnen zaterdag 19 september om 16.00 uur in de hoofdpiste van het KNHS-centrum in Ermelo, waar de breedtesportkampioenschappen mennen worden verreden. Na hun spectaculaire optreden worden zij door de KNHS in het zonnetje gezet voor hun geweldige prestaties.