16 mei 2010

Wereldkampioenen strijden aan de voet van Lemelerberg

Van donderdag 24 tot en met zondag 27 juni 2010 vindt Pony Driving Salland plaats: een internationale samengestelde menwedstrijd in Giethmen, gemeente Ommen. Naar dit topsportevenement met Sallandse allure komen circa 80 van de beste enkel-, twee- en vierspan ponymenners van de wereld. Waaronder de regerende wereldkampioenen vierspan, tweespan en enkelspan. Naast prachtige sport biedt Pony Driving Salland bezoekers een gevarieerd en aansprekend programma. De toegang is gratis.


Deelnemers uit de hoogste kaders van diverse Europese landen zoals België, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden en natuurlijk Nederland komen hun krachten meten. Wereldkampioen vierspan Tobias Bücker [DUI], wereldkampioen tweespan Daniel Schneiders [DUI] en wereldkamioen enkelspan Melanie Becker [NED] komen naar Pony Driving Salland. Maar zij krijgen het niet makkelijk, want de concurrentie is groot. Met o.a. oud-wereldkampioen vierspan Jan de Boer [NED], zilveren medaillewinnaar Aart van de Kamp [NED] met zijn zwart-bonte pony’s en oud-wereldkampioen enkelspan Peter Koux. Het wordt een spannende strijd van wereldniveau.

Vier dagen topsport, vier dagen entertainment. Op 24 en 25 juni rijden de menners met hun pony’s dressuurproeven om stil van te worden. Op zaterdag 26 juni rijden de menners de spectaculaire marathon met 8 prachtige hindernissen. En op 27 juni wordt de strijd beslist met een superspannende afsluitende vaardigheid.De wedstrijdlocatie in Giethmen is prachtig gelegen aan de voet van de Lemelerberg. Naast prachtige sport biedt Pony Driving Salland bezoekers een gevarieerd en aansprekend programma. Voor jong en oud. Voor elk wat wils.
• Een gezellig strodorp met leuke stands.
• Lekker eten en drinken.
• Leuke kinderactiviteiten.
• En de gezellige sfeer waar Salland bekend om staat.
Een dagje Pony Driving Salland is een familiedag bij uitstek. Toegang voor dit sport- en recreatie-evenement is alle dagen gratis. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Meer informatie: www.ponydrivingsalland.nl