10 november 2013

Weusthof maakt het spannend in Denekamp

Na een superieure eerste manche leek er zaterdag voor Mark Weusthof helemaal niets meer aan de hand tijdens de menwedstrijden van Euregio Indoor Denekamp. De menner uit Rossum nam daarin een straatlengte voorsprong op de concurrentie. Omdat hij echter de toeschouwers in de goed bezette manege Zonnenbeek ook in de tweede omloop wat wilde bieden, deed hij nog bijna zichzelf tekort. Hans Heus en Herman ter Harmsel werden tweede en derde.


Weusthof al lachend: “Ik dacht dat ik het spannend moest houden. De eerste rit ging echt uit het boekje, toen liepen de paarden fantastisch. In de tweede manche wilde ik proberen nog sneller te rijden. Maar in de vijfde hindernis ging het mis. Het was onnodig kantje boord.”

Raymond Letteboer zegevierde bij de tweespannen voor een weer sterke Patrick Harink, Antonie ter Harmsel en Tom Engbers. Tussen de nummers een en vier zat een marge van slechts 7,5 strafpunten. Aart van de Kamp troefde Marijke Hammink duidelijk af bij de vierspan pony´s.
Ook de jeugd kwam in actie in Denekamp. Marissa Schuiling triomfeerde in de categorie van 16 tot en met 18 jaar, voor Lars Athmer en Rutger Blokhuis. In de leeftijdsgroep van 13 tot en met 15 jaar zegevierde Bas de Koning en werden Anniek Schuiling en Arjen Holties tweede en derde. Marijke Holties pakte de eerste prijs bij de jeugd tot en met twaalf jaar. Op afstand volgden Rebecca Ramaker en Eline Mentink als naaste achtervolgers.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Hippisch Twente