19 september 2010

Weusthof slaagt niet in Donaueschingen

Vierspanrijder Mark Weusthof besloot op de valreep in Donaueschingen te starten om te proberen de laatste benodigde punten te verdienen om zich bij de top tien te rijden en zich te kwalificeren voor de FEI indoor Wereldbekerserie voor vierspannen, maar de Twentse menner slaagde er helaas niet in bovenin te eindigen.


Na een tegenvallende dressuur waarvoor hij zijn marathonspan gebruikt omdat zijn dressuurpaard Rolendus niet fit was, werd de Rossummer derde in de marathon. In de vaardigheid had de lange menner weer pech toen hij een extra volte moest rijden omdat zijn paarden niet door een poort heen wilden. Na al deze pech eindigde Weusthof op de negende plaats in de eindrangschikking : “Ik heb het geprobeerd, maar het is helaas niet gelukt. In de marathon heb ik voluit gereden, maar Brauchle en Dobrovitz waren gewoon beter. De vaardigheid stond erg moeilijk en omdat ik niets te verliezen had, heb ik toch alles of niets gereden, maar dat lukte helaas niet,” vertelt Weusthof die evenals zijn paarden een beetje wedstrijdmoe is.
De wedstrijd werd gewonnen door de Hongaar Jozsef Dobrovitz, voor Michael Brauchle, Raphael Tobias en Christian Plücker.

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.