8 december 2013

Wierden: Marijke Hammink de snelste

Op de tweede wedstrijd van de Twente Cup verscheen Marijke Hammink met een tweespan en een vierspan aan de start. Met het tweespan pony's zette ze de beste tijd van de dag neer en gaf de overige deelnemers het nakijken.


Monique Rijbosch uit Tilligte kon met haar enkelspan pony het dichtst bij Marijke Hammink in de buurt komen. Rijbosch staat nu aan de leiding is deze competitie, evenals Hammink.
Bij de enkelspan paarden waren Gerard Schut en Judith Scheuten de besten met foutloze rondes en de snelste tijden. Schut won nu in Wierden, maar Scheuten staat in de competitie na twee wedstrijden bovenaan.
Bij de vierspannen pony’s nam WK deelnemer Jan de Boer, die voor het eerst sinds drie jaar een indoor marathon reed de leiding. Er verschenen meer toppers aan de start, zoals Christoph Sandmann, die met het span van Herman ter Harmsel Wierden aangreep als trainingsronde. Ook Mark Weusthof en Dennis Peters gebruikten deze marathon om met nieuwe paarden ervaring op te doen.
Bij de tweespan paarden was de strijd fel. Renate Höfkes was, net als in Nijkerk, haar concurrenten te snel af en gaf oa. Arjan Kleinjan en Raymond Letteboer het nakijken. In de competitie staat Kleinjan nu wel bovenaan.
In Ambt Delden wordt op 2 februari de beslissende derde wedstrijd gereden.
Klik hier voor de uitslagen.