12 maart 2009

Wijziging datum SGMW Haaksbergen

In verband met het Nederlands Kampioenschap samengesteld klasse 2 & 3 mennen dat is toegekend aan menvereniging in Stap en Draf Hengelo (Gld) wordt de wedstrijd bij de Sterruiters in Haaksbergen verplaatst naar 3 en 4 oktober.


In het weekend van 3 en 4 oktober 2009 organiseert menvereniging "Het Aangespannen Paard" van de Sterruiters op de terreinen nabij de manege aan de Onlandsweg in Haaksbergen een samengestelde menwedstrijd.

De wedstrijd wordt verreden onder auspiciën van de KNHS en geldt voor aanspanningen met een startkaart in de klasse 1, 2 en 3. Tevens is deelname buiten mededinging – in de hobbyklasse – mogelijk. Er kan worden deelgenomen door enkel-, twee- en vierspannen (paarden en pony’s) en tandemaanspanningen.

In twee dagen kunnen 90 aanspanningen aan de onderdelen dressuur, vaardigheid en marathon deelnemen. De eerste combinatie start zaterdag om 9.00 uur met de dressuur. Daarna komt het aan op de behendigheid in de vaardigheidsproef. Zondag start de marathon om 09.00 uur.

Parcourbouwer Hans Bergboer draagt samen met de bouwploeg zorg voor een zestal mooie hindernissen, een goede vaardigheid en mooie dressuurbanen.

Het parcours van de marathon bestaat uit zes hindernissen, waaronder de waterbak. Vier van de hindernissen bevinden zich op het bosterrein, nabij de manege van de vereniging, en twee op het hoofdterrein. De hindernissen kenmerken zich door de vele mogelijkheden voor zowel de ervaren als de minder ervaren menner.

Voor het publiek, dat gratis toegang, heeft zal zoals gebruikelijk het nodige entertainment rondom de wedstrijd georganiseerd worden.

Inschrijven
Inschrijven voor deze wedstrijd kan bij:
Jan ter Braak
Geukerdijk 113
7481 CA Haaksbergen
tel. 06 12 66 15 89
info@grintenbos.nl