11 november 2009

Wild card voor IJsbrand Chardon in Leipzig

Viervoudig Wereldkampioen IJsbrand Chardon heeft de wild card gekregen voor de Wereldbekerwedstrijd in het Duitse Leipzig. Chardon is een van de zes vierspanrijders die er van 22 tot en met 24 januari 2010 aan de start komen.


Leipzig is de zesde etappe van het Wereldbekerseizoen. Chardon kan er weliswaar geen Wereldbekerpunten verdienen, maar hij dingt wel mee voor het prijzengeld en het is voor hem een uitstekende gelegenheid in het ritme te blijven. De vice-wereldbekerwinnaar van 2009 komt evenals een van zijn grootste concurrenten Boyd Exell op vijf van de acht wedstrijden aan de start. Eerder deze week werd bekend dat Exell met een wild card start in Mechelen. Chardon won de Wereldbekerwedstrijd in Leipzig in 2007 en 2009 en is blij met de uitnodiging van de organisatie: “Leipzig is een hele goede wedstrijd met een mooi parcours. Ik heb er zin in!”
Het wordt overigens een vol weekend voor Team Chardon, want op zaterdagavond geeft IJsbrand samen met zijn zoon Bram die vorige maand Nederlands Kampioen werd, een vierspanshow tijdens Jumping Amsterdam.


Chardon won eerder dit jaar de Wereldbekerwedstrijd in Leipzig en krijgt nu de wild card.

De wedstrijden in Leipzig staan op vrijdagavond 22 en zondagmiddag 24 januari op het programma. Chardon’s tegenstanders in de Leipziger Messe zijn Theo Timmerman, Werner Ulrich, Jiri Nesvacil en Tomas Eriksson.
Na Leipzig volgt de laatste wedstrijd in Bordeaux op 5 en 6 februari, waarna de Top 6 bekend wordt gemaakt die doorgaan naar de finale in Geneve op 16 en 17 april.