4 januari 2010

Wild card voor Thibault Coudry in Bordeaux

De Franse vierspanrijder Thibault Coudry heeft de wild card gekregen voor de laatste Wereldbekerwedstrijd van dit seizoen in Bordeaux, Frankrijk. De zevende wedstrijd van het Wereldbekerseizoen 2009-2010 wordt verreden op vrijdag 5 en zaterdag 6 februari in het Parc des Expositions in Bordeaux-Lac.


Coudry nam in 2008 in Genève deel met een wild card waar hij uitstekend presteerde en de tweede plaats wist te bemachtigen achter Boyd Exell. De 29-jarige agrariër en vrachtwagenchauffeur schreef afgelopen seizoen de marathons van de internationale menwedstrijden in Saumur en Conty op zijn naam. Laatstgenoemde wedstrijd was hij bovendien overall winnaar.
Coudry neemt het in Bordeaux op tegen Wereldkampioen IJsbrand Chardon, Theo Timmerman, Tomas Eriksson, Werner Ulrich en Jiri Nesvacil.

De warming up wedstrijd staat gepland op vrijdag 5 februari om 23.00 uur. De Wereldbekerwedstrijd wordt verreden op zaterdag 6 februari om 22.45 uur.
Bordeaux is de laatste wedstrijd voor de finale in Genève op 16 en 17 april, waar de top zes menners van de stand na Bordeaux deelnemen.