7 november 2012

Winnaar MenSport Wisseltrofee bekend

Ida Verberne krijgt tijdens Paard&Koets 2012 (16 tot en met 18 november) voor haar resultaten in mendressuurproeven de MenSport Wisseltrofee Nederland uitgereikt. Het is voor de twintigste maal dat het kunstwerk aan een beginnende menner wordt overhandigd. De MenSport Wisseltrofee is namelijk een stimuleringsprijs. In aanmerking komen menners die nog niet eerder een enkelspan hoger dan de klasse L of klasse 1 uitbrachten. Verberne mag de wisseltrofee tot november 2013 in bezit houden. 

Verberne stond aan het einde van het outdoor seizoen bovenaan een lijst van 145 kandidaten. Voor de berekening gelden alleen de resultaten van dressuurproeven die tijdens samengestelde KNHS-menwedstrijden worden gereden. Voor de wagen van de 44-jarige menster uit Westerhoven staat een achtjarige kruising uit de Andalusische hengst Grelo en een KWPN-merrie. Tijdens Paard&Koets krijgt Verberne op de zaterdag een workshop van tweespanmenner en instructeur Gerard Leijten aangeboden. Na afloop wordt de MenSport Wisseltrofee aan haar overhandigd. De workshop begint om 17.30 uur.
In 2011 ging de MenSport Wisseltrofee Nederland naar Saskia Siebers. Dat de onderscheiding talent beloont, bleek uit Siebers' prestaties deze zomer. Ze mocht de klasse 2 overslaan en gaf tijdens de Slabroekse Paardendagen (Uden/Veghel) in de klasse 3 meteen haar visitekaartje af. Siebers rijdt de KWPN'er Axel (Tolando x Naturel).