22 oktober 2013

Winnaars 21ste MenSport Wisseltrofeeën bekend

Mathijn Wevers is de winnaar van de Horsefood 'the best' MenSport Wisseltrofee. De Belgische versie van deze prijs, de Cavalor MenSport Wisseltrofee gaat naar Sofie Clerinx.  De MenSport Wisseltrofee is een stimuleringsprijs voor menners die niet eerder een paard of pony hoger dan de klasse 1, L of CAN3 uitbrachten.

Wevers volgde een opleiding aan NHB Deurne, waarna hij springpaarden africhtte. Vanwege een ongeluk werd een verdere carrière onder het zadel onmogelijk. Sinds september 2012 rijdt hij met verve zijn tweespan KWPN'ers.
Clerinx is in België een bekende naam in de samengestelde wedstrijden voor trekpaarden. Clerinx won behalve het Belgische kampioenschap in haar rubriek en klasse dus ook de wisseltrofee.
Voor de ranking van de Horsefood 'the best' MenSport Wisseltrofee gelden de dressuurresultaten in samengestelde wedstrijden. Alleen menners en paarden of pony’s  die aan het begin van hun mencarrière staan komen in aanmerking.
Cavalor sponsort sinds 2012 de Belgische stimuleringsprijs, Horsefood 'the best' sinds 2013 de Nederlandse versie. De Cavalor MenSport Wisseltrofee wordt uitgereikt tijdens Flanders Horse Expo 2014. Nu Paard&Koets geen doorgang vindt, wordt naar een alternatief gezocht voor de uitreiking van de Nederlandse trofee.