7 november 2012

Winnaars Belgische mensportcups bekend

Alhoewel de Belgische mensport jeugdcups en wisseltrofee pas tijdens Flanders Horse Expo (1 tot en met 3 maart 2013) aan de winnaars van 2012 worden overhandigd, zijn de namen inmiddels bekend. De Cavalor MenSport Wisseltrofee komt in handen van Danny Schuddinck, de Cavalor Juniorencups MenSport gaan naar Pierre-Manuel Brasseur en Nicolas Rigot. 

De 27-jarige Schuddinck won de Cavalor MenSport Wisseltrofee met de zesjarige Haflinger hengst Aran Van Der Beke. Om in aanmerking voor de bokaal te kunnen komen, mag een menner nooit een paard of pony hoger dan de CAN3 hebben uitgebracht. De wisseltrofee is namelijk een stimuleringsprijs. Berekend worden de dressuurresultaten uit samengestelde menwedstrijden in België. Schuddinck voerde een lijst van 36 kandidaten aan.
Pierre Manuel Brasseur won voor de tweede achtereenvolgende maal de Juniorencup in de leeftijdsgroep van acht tot en met elf jaar. Het zal ook de laatste keer zijn want de jonge Brasseur moet in 2013 naar een hogere leeftijdsgroep promoveren. Nicolas Rigot is de winnaar van de Cavalor Juniorencup MenSport voor jongeren van twaalf tot en met achttien jaar.

Het drietal ontvangt de bokalen tijdens Flanders Horse Expo 2013. Aan de uitreiking is een workshop verbonden zodat het publiek de winnaars aan het werk kan zien. In 2012 werd de workshop aan de junioren door Mia Allo verzorgd. De toenmalige winnaar van de Belgische MenSport Wisseltrofee kreeg tijdens Paard&Koets 2011 een les van Jan van den Broek. Schuddinck is de eerste Belgische wisseltrofeewinnaar die op eigen bodem de bescheiden in ontvangst mag nemen. Het is nog niet bekend wie de workshop tijdens Flanders Horse Expo gaat verzorgen. Volg daarom de actuele berichtgeving: www.mensport.nl/be of www.flanders-horse-expo.be.