14 oktober 2008

Winnaars Mencompetitie Nederland 2008 bekend

Na afloop van de menwedstrijd in Deurne op zondag 28 september werden de winnaars bekend gemaakt van de Mencompetitie Nederland 2008. Deze mencompetitie werd voor het tweede jaar gehouden en bracht de volgende winnaars voort: Mariët Blink, Manon van Kasteren en Aart van de Kamp jr. bij de enkel-, twee-en vierspan pony’s, Dirk Pries bij de tandems en Henk Radstake, Carlo Vermeulen en Ad Aarts bij de enkel-, twee-en vierspan paarden.


Dit jaar werd er een totaal van € 9.250,00 uitgekeerd, een bedrag dat bijeen werd gebracht door de zes deelnemende nationale menwedstrijden Uden/Veghel, Zelhem, Exloo, Heijenrath, Tilburg en Deurne.
Stichting Mencompetitie Nederland heeft als doel op positieve wijze deelname aan de nationale menwedstrijden te bevorderen en de sport op een (nog) hoger plan te brengen.
De nationale menwedstrijden zien zich als het platform waar nationaal talent de gelegenheid krijgt zich voor te bereiden en te ontwikkelen zodat Nederland ook op lange termijn de huidige aansprekende internationale successen kan prolongeren.
Om de wedstrijdvoorwaarden hiervoor te scheppen is naast veel enthousiasme van de wedstrijdorganisaties ook een aansprekend deelnemersveld een voorwaarde om sponsoren bereid te vinden wedstrijden mogelijk te maken.
De verdeling van het prijzengeld komt daarom tot stand door een formule in het reglement waarin het daadwerkelijk deelnemen aan de wedstrijden in goed gevulde rubrieken beloond wordt. De grootverdieners van de Mencompetitie Nederland 2008 zijn de vierspannen pony’s en de tweespannen paarden, samen hebben zij op nagenoeg de helft van het prijzengeld beslag weten te leggen.
Ook de relatief kleine rubrieken als de tweespannen pony’s en tandems doen, evenals de enkelspan paarden, goede zaken door ieder een achtste deel van de prijzenpot te verdelen. Hieruit blijkt dat inschrijven in de Nationale Mencompetitie én daadwerkelijk deelnemen aan de aangesloten wedstrijden wordt beloond!

Klik hier voor de einduitslag