25 november 2008

Wintercompetitie van start bij Stal de Ronde

Afgelopen weekend is de wintercompetitie voor menners van start gegaan bij Stal De Ronde. Deze winter worden vier indoormarathons – wedstrijden op snelheid voor enkel-, twee- en vierspannen – georganiseerd, waarbij in maart 2009 de beste combinaties zullen worden gehuldigd (de beste drie resultaten gelden). De start van deze wintercompetitie was dan ook meteen winters. 's Middags kwam de sneeuw met bakken uit de hemel en zorgde voor winterse, maar koude taferelen bij het losrijden. De menners wisten toch in groten getale Zwartewaal te vinden en het was dan ook een gezellige dag met uitstekende sport door een kleine tachtig deelnemers.
 Foto: Marie de Ronde-Oudemans

Bij de vierspannen was het gastheer en Nederlands kampioen 2008 Koos de Ronde die met de hoogste eer ging strijken. De door Farm Frites en Rabobank gesponsorde vierspantopper verkoos zijn geroutineerde wedstrijdspan op stal te laten en kwam met een alternatief vierspan en wist zelfs daarmee nipt zijn broer Peter voor te blijven. Koos’ moeder Wieneke gooide hoge ogen bij de enkelspannen paarden en werd in de druk bezette rubriek knap tweede achter Stephenie de Groot uit Oostvoorne, dochter van WK-deelneemster Jacqueline de Groot-Apon.

De overige drie wedstrijden meetellend voor de wintercompetitie worden gehouden op: zondag 28 december 2008, zondag 15 februari 2009 en zondag 22 maart 2009 (finale) – toegang is gratis.Koos de Ronde met nieuwe aanwinst Prins linksvoor op weg naar de winst in de vierspanrubriek.

Voor alle uitslagen: www.deblijderijders.nl