24 augustus 2021

Winterswijkse menners doen een Ride & Run

Op zondag 22 augustus organiseerde het Winterswijkse Roparunteam met de Hippische Vereniging Winterswijk een Ride & Run. Diverse menners deden mee aan het evenement. Teams van een menner of ruiter met een hardloper legden samen een route van 6 of 11 kilometer af. Daarbij was het de bedoeling om een gelijk tempo aan te houden en te eindigen met een tijd die klopt met een vooraf opgegeven snelheid. Geen wedstrijd op snelheid dus, maar op samenwerking en tempo vasthouden.

Tweespanrijdster Margot Broeze vormde een team met haar vriendin
Foto: Gerben Olthof

Diverse Achterhoekse menners lieten zien dat ze ook andere vaardigheden hebben dan alleen mennen en liepen het parcours van 11 km in snel tempo af. Anderen reden mee met hun aanspanning. Het evenement werd volledig georganiseerd door vrijwilligers en sponsoren, waarbij de opbrengst van het inschrijfgeld geheel naar het goede doel gaat. Aansluitend aan de Ride & Run had de organisatie een klein oefenparcours neergezet voor de deelnemende menners.

Voorproefje op de Roparun

Atleten uit Winterswijk doen dit jaar weer mee aan de landelijke Roparun in oktober in Limburg. Voor het 5e jaar doet het Winterswijkse Roparunteam , 100%RunningWinterswijk, mee aan deze jaarlijkse landelijke, non-stop estafetteloop. De Roparun is dit jaar in Zuid-Limburg. Daarbij wordt geld ingezameld voor projecten die het leven van mensen met kanker en hun naasten dragelijker en aangenamer maakt.


Enkelspanmenner Bertie ten Dolle met zijn dochter
Foto: Gerben Olthof

Het goede doel

Het opgehaalde geld van de Ride and Run en de Roparun, wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. ” Het Winterswijkse team draagt bij aan projecten met onder andere het Streekziekenhuis Koningin Beatrix, Hospice De Lelie en Hof van Kairos.


Menner Jorn Elburg liep mee en vormde een team met jeugmenster Femke Vriezen (12jr) en groom Carolien Hiddink
Foto: Gerben Olthof