30 augustus 2008

WK enkelspannen: Jan van den Broek ondanks tegenslag nog eerste

De spanning is te snijden bij de wereldkampioenschappen enkelspannen, waar het Nederlands team zaterdag in het Poolse Jarantów een paar steekjes liet vallen. Ondanks de tegenslagen staat Jan van den Broek (Nistelrode) in het individuele klassement nog altijd op de eerste plaats, al kan hij zich zondag in de afsluitende vaardigheidsproef geen fouten permitteren.

In het landenklassement zakte het team van chef d’equipe Hans Ditzel (Westendorp) en bondscoach Tjeerd Velstra (Epe) van de eerste naar de zevende plaats. ,,Jan was al in de eerste hindernis de kluts kwijt en heeft daarna voor zijn doen behoudend gereden”, concludeerde Velstra. ,,En Jacqueline maakte in de vijfde hindernis een fout. Ze nam bij A de eerste ingang in plaats van de tweede, moest toen terugschakelen en ging vervolgens door F. Onverklaarbaar, maar het kostte haar wel twintig strafpunten.’’

Het resultaat van Leonne van Gestel (Eindhoven) telde daardoor mee in de rangschikking. ,,Ik heb heel goed gereden”, zei de Brabantse die met haar jonge paard Urano een goede marathonproef volbracht. ,,Jammer dat de anderen het lieten zitten. Jan reed lauw en had een paar missertjes, Jacqueline reed een fout parcours.” De vierde Nederlandse menner aan de start bij het WK enkelspannen, Jan Moonen (Loon op Zand), reed na de dressuur ook een goede marathon, maar hij maakt geen deel uit van het Nederlands team.

Bron: KNHS