18 september 2022

WK enkelspannen Le Pin au Haras: Saskia Siebers wereldkampioen!

Vanmiddag heeft Saskia Siebers geschiedenis geschreven in Haras du Pin. Ze prolongeerde haar wereldtitel. Het is voor het eerst in de enkelspangeschiedenis dat dezelfde menner twee keer de wereldtitel wint.


Foto: Melanie Guillamot

Saskia reed een vaardigheidsproef uit het boekje. Na hindernis 11 had ze op weg naar poort 12 even een extra slingertje, waardoor ze een fractie te laat over de finish kwam en 0,03 aan strafpunten kreeg. Marion Vignaud was na Saskia aan start maar bezweek onder de druk. Nadat er twee ballen waren gerold, moest ook de laatste poort het ontgelden en dat was net teveel. Ze zakte naar het zilver. Kelly Houtappels liet ook alle ballen liggen en kreeg alleen 2,9 strafpunt voor tijdsoverschrijding. Dat was genoeg voor de bronzen medaille.


Saskia Siebers in haar vaardigheidsproef
Foto: Melanie Guillamot

Teamzilver

In het landenklassement gaven de Fransen hun enorme voorspong niet meer weg. Zij wonnen het goud. Eline Houterman reed een prachtige foutloze vaardigheidsproef binnen de tijd. Dat maakte met de 0,03 van Saskia Siebers dat het zilver voor Nederland veilig was gesteld. Duitsland won het brons.

Die zilveren medaille was een super prestatie, want in de aanloop naar het WK waren er de nodige tegenslagen in de teamsamenstelling. Bondscoach Ad Aarts kan zijn geluk niet op en is trots op de prestatie. “Dit resultaat is geweldig! Vooraf wist ik dat het voor het team moeilijk zou zijn. Door de professionaliteit van de rijders hebben we zilver gehaald. Het team heeft goed samengewerkt. Ze voelden dat ze elkaar nodig hadden en dat is heel mooi.”

Een uitgebreide reactie van wereldkampioene Saskia Siebers volgt maandagavond.

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor het fotoalbum


Team NL op het podium v.l.n.r: Ad Aarts, Frank van der Doelen, Saskia Siebers, Eline Houterman
Foto: Melanie Guillamot

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.