16 augustus 2009

WK Greven: GOUD voor Melanie Becker!!

Melanie Becker is Wereldkampioen bij de enkelspan pony’s! Arjo van Kekem stond op goud maar tikte helaas vier ballen van de kegels waardoor hij naar de vijfde plaats zakte. Het zilver gaat naar de Duitser Franz-Josef Lehmkuhl, de Amerikaanse Suzy Stafford wint het brons.
 Na een bloedstollende en gedurfd gereden vaardigheidsrit waarin Melanie Becker slechts een fractie te laat de finish passeerde stelde ze allereerst haar bronzen medaille zeker.

Toen Stafford, die na haar startte, het eerste balletje er aftikte was al duidelijk dat Melanie opklom naar zilver. Toen was het de beurt aan Arjo van Kekem. Arjo reed een te hoog tempo waardoor er al aan het begin van het parcours balletjes rolden. Doordat de verschillen zo klein waren sprong Melanie van zilver naar goud bij het eerst gevallen balletje van Arjo.
Yvonne de Ruyter reed een uitstekende rit en liet slechts een balletje en tijdfouten noteren, waardoor zij als derde eindigde in de vaardigheid en naar de 11de plaats stijgt in het totaalklassement.

Het lukte overigens geen van de 34 enkelspanrijders om het parcours foutloos binnen de tijd af te leggen. Het parcours moest nagenoeg continue in galop worden gereden om überhaupt de toegestane tijd te halen.