14 augustus 2009

WK Greven: Maximale proef voor Karel van Kekem

Vanmorgen om 09.00 uur betrad Karel van Kekem de dressuurpiste van het WK in Greven met zijn tweespan Hackney pony’s. Van Kekem haalde het maximale uit de proef en werd beloond met 55,17 punten, goed voor de voorlopige zesde plaats na 19 deelnemers.


Van Kekem gaat hiermee in het voorlopige tussenklassement net Ewoud Boom voorbij, die met een score van 55,55 punten de zevende plaats bezet.
Assistent bondscoach Ad Aarts kijkt tevreden terug op de proef van Van Kekem: “Karel heeft erg goed gereden, hij heeft het maximale er uit gehaald. Hij had een hapering in de uitgestrekte draf, maar verder was het zeer goed.”
Aarts en Velstra hadden gehoopt op een score onder de 50 punten om het gat met Duitsland klein te houden, maar dit lukte vanmorgen bij Karel helaas niet.

Tot nu toe tellen de scores van enkelspanrijder Yvonne de Ruyter en van tweespanrijder Karel van Kekem mee voor het landenklassement.
Vanmiddag komen de ponyvierspannen in actie, maar niet voordat Manon van Kasteren als individueel deelnemer met haar tweespan haar WK-debuut heeft gemaakt. Zij betreedt om 11.50 uur als voorlaatste tweespanrijder de hoofdring in Greven.