13 augustus 2009

WK Greven: Mooi WK-debuut voor Melanie Becker

WK-debutante Melanie Becker mocht vandaag als laatste enkelspanrijder van start in Greven. De individuele deelneemster uit Klaaswaal zette met haar New Forest pony Ostara’s Sandor een proef naar tevredenheid neer en bezet momenteel de negende plaats in het tussenklassement.


Becker kreeg van de vijf juryleden, die het vandaag overigens niet altijd met elkaar eens waren, een score van 54,14 punten en gaat daarmee teamlid Arjo van Kekem nipt voorbij in het eindklassement van de dressuur van de enkelspannen.

Bondscoach Tjeerd Velstra was tevreden over de proef van Becker: “Op een klein galopje na aan het einde van de proef was het een keurig optreden. Ik ben blij met de vandaag behaalde resultaten bij de enkelspannen, het is gegaan zoals ik had gehoopt en verwacht.”

De dressuur werd gewonnen door de Duitse individuele deelnemer Franz-Josef Lehmkuhl, voor de Deense titelverdediger Peter Koux en de Belg Johan Verswalm. Yvonne de Ruyter zette het beste Nederlandse resultaat neer en bezet met 49,54 punten de vijfde plaats. Arjo van Kekem bezet de 13de plaats.

Voor de Portugese deelnemer Antonio Valente eindigde het WK na de dressuur. Volgens de reglementen moet het rijtuig waarmee de dressuur gereden wordt, gelijk zijn aan dat voor de vaardigheid. Bij het meten van de breedte van het rijtuig na de dressuur bleek deze te smal te zijn voor de vardigheid, waarop de menner werd gediskwalificeerd.

Vanmiddag om 15.55 uur zijn alle ogen gericht op Ewoud Boom, die deel uitmaakt van de eerste groep tweespanrijders die vanmiddag starten.
Morgen om 08.00 uur komt de tweede groep tweespanrijders in de baan, om 13.00 uur gevolgd door de vierspannen, waarin Jan de Boer het spits afbijt.