26 september 2014

WK Izsák: Wilbrord van den Broek wint de dressuur!

Nadat hij eerder op de dag de leiding had gepakt in de dressuurproef tijdens het WK enkelspannen, wist Wilbrord van den Broek zijn voorsprong tot het einde toe te verdedigen, hoewel er een paar concurrenten nog vrij dichtbij kwamen.
Onder de vanmiddag startende deelnemers werd de meeste concurrentie verwacht van de Pool Bartholomej Kwiatek met zijn toppaard Lokan, die pas om 16:00 uur in de ring verscheen. Kwiatek reed een proef met veel elan, een indrukwekkende uitgestrekte draf en een prachtige galop. Maar met name in de voltes was het gebrek aan stelling en buiging niet te overzien en ook in het halthouden, de stap en het achterwaarts zetten liet hij punten liggen. Hij kwam daardoor op een totaal van 43,33, hetgeen goed bleek voor de vierde plaats.
Voor hem waren echter onder andere de Oostenrijker Rudolf Pirhofer en de Fransman Renaud Vinck aan het werk geweest in de dressuuring, en geenszins onverdienstelijk. Pirhofer wist met 42,88 de derde plaats voor zich op te eisen, terwijl Vinck met een strafpuntentotaal van 41,28 Van den Broek het dichtst wist te benaderen.
In het landenklasement leidt Frankrijk met 85,82 strafpunten voor Duitsland met 87,42, Polen met 89,60 en Nederland 94,78.

Morgen staat de Marathon op het programma met acht zware en lange hindernissen, die het uiterste van de paarden zullen vergen en vast en zeker tot enige verschuiving in het individuele en landenklassement zullen leiden.

Klik hier voor de uitslagen

Klik hier voor de foto's