23 augustus 2009

WK Kecskemet: DUBBEL GOUD VOOR NEDERLAND!!!

Het ongelofelijke is vanmiddag gebeurd: Harrie Verstappen is Wereldkampioen bij de tweespannen en het Nederlandse team heeft goud!!


In een super spannende vaardigheidsproef viel de uiteindelijke beslissing. Verstappen stond nadat zijn concurrent Beat Schenk uit Zwitserland had gereden 11 punten voor op Schenk en mocht er twee balletjes afrijden om het teamgoud veilig te stellen. Verstappen reed twee balletjes en liet tijdfouten noteren, maar behield zijn zilveren medaille. Toen was het de beurt aan de Hongaarse topfavoriet Zoltan Lázár. Nadat hij na enige commotie was gestart, hij wilde starten voordat de bel had geluid, tikte de vierspanwereldkampioen van 2004 er maar liefst drie ballen af en passeerde de finish met tijdsoverschrijding. Toen de derde bal viel werd duidelijk dat Lázár zijn gouden medaille kwijt was en dat Verstappen was gestegen naar goud!

Ben Gosschalk reed een uitmuntende vaardigheidsproef en hield Nederland daarmee op goudkoers. Gosschalk steeg hierdoor bovendien naar de vierde plaats in het individuele eindklassement. Derde teamlid Mieke van Tergouw liet 12 strafpunten noteren en eindigde op de 27ste plaats. Individueel deelnemer Riny Rutjens hield op een balletje na de lei schoon en steeg van de 27ste naar de 18de plaats in het eindklassement.