25 augustus 2009

WK Kecskemet: Wat gebeurde er met?

Tijdens het WK tweespannen is er het nodige gebeurd. We maakte heel veel mooie momenten mee, maar voor een aantal deelnemers was het een WK om van te balen. We hebben een aantal gebeurtenissen nog even op een rijtje gezet:


De Ier Edwin Bryson was slechts met twee paarden naar het WK gereisd. Tijdens de veterinaire keuring werd er een afgekeurd, waardoor het WK voor hem al eindigde op woensdag.
De acht niet lange, elkaar snel opvolgende hindernissen vroegen het nodige van de deelnemers en hun paarden.
Titelverdediger Vilmos Lázár stond na de dressuur op de vierde plaats maar viel bij het uitrijden van de tweede hindernis van zijn koets en maakte daardoor een enorme duikeling in het klassement. Gelukkig reageerde zijn groom adequaat door op de bok te klimmen en de leidsels te grijpen. Zowel Lázár als zijn groom kwamen er met slechts lichte verwondingen vanaf.
Wereldkampioen van 2005 Rainer Pointl nam een verkeerde poort in de zevende hindernis en werd geëlimineerd.
Laszlo Juhasz jr., zoon van de Wereldkampioen vierspannen in 1984 Laszlo Juhasz, trok zich terug uit de wedstrijd nadat een van zijn paarden in hindernis vier plots kreupel werd.
De groom van de Zwitser Daniel Wütrich raakte gewond toen hij bij het uitrijden van hindernis zes van het rijtuig viel. Nadat hij in het ziekenhuis werd onderzocht kon hij ’s middags weer terugkeren naar het wedstrijdterrein.
De Tsjech Alexander Soukup vergat een poort in de eerste hindernis en besloot zich uit de wedstrijd terug te trekken.
De best geplaatste Amerikaan Larry Poulin vergat poortje 13 in de vaardigheid en werd geëlimineerd. Hiermee eindigde zijn laatste WK-deelname in een catastrofe. Poulin stond individueel op een prachtige 10de plaats na de dressuur en de marathon. Zij resultaten telden steeds mee voor het landenklassement, door zijn eliminatie zakte team USA van de vijfde naar de twaalfde plaats.