23 augustus 2008

WK Vierspannen en Landgoedfair sfeervolle combinatie

Het WK Vierspannen dat van 3 t/m 7 september in Beesd wordt gehouden, valt samen met de veertiende Landgoedfair, het jaarlijkse open huis van Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Eén kaartje geeft toegang tot beide evenementen.

Anemone Horse Trucks uit Scherpenzeel levert paardenauto’s en heeft in de hippische wereld een naam hoog te houden. “We richten ons in principe op spring- en dressuurevenementen, maar bij een WK mennen in eigen land mogen wij niet ontbreken”, vindt Bert van Kooten van Anemone, dat beschikt over een grote collectie. Van eenvoudige auto’s voor twee paarden tot auto’s voor negen paarden compleet met een luxe living.
Van Kooten: “Iedereen die een paard heeft is voor ons een prospect. Wij leven van de hippische sport en dus is het logisch dat we die sport ook in de volle breedte ondersteunen. Daarbij werken we samen met andere leveranciers. Met elkaar gaan we met de hippische sport in de goede richting. Bij het WK hebben we een stand van 50 bij 50 meter, waarin het hele assortiment wordt geshowd. Kopen is de volgende dag rijden, want we leveren in principe uit voorraad.”

De Landgoedfair is al jaren een trekker voor iedereen die houdt van het rijke buitenleven. Vorig jaar bezochten ruim 50.000 liefhebbers de fair, die bestaat uit 150 sfeervolle stands en tal van wervelende demonstraties. Mede in verband met het WK Vierspannen is dit jaar gekozen voor het thema Warm en Werelds. ‘Warm’ omdat een gemoedelijke sfeer en gezelligheid ook dit jaar hoog in het vaandel staan. ‘Werelds’ vanwege het WK, dat de wereldtop bij de vierspanrijders begin september naar de Betuwe doet afreizen.

De organisatie van de Landgoedfair verwacht veel van de combinatie met het WK. Woordvoerder Rianne Verhoef: “Onze fair op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is zonder twijfel één van de gezelligste en meest sfeervolle buitenfairs van Nederland. Het WK voegt daar dit jaar nog een dimensie aan toe. De verwachting is dat we 100.000 bezoekers mogen verwelkomen, het dubbele van vorig jaar.”

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd is een uniek landgoed in particulier beheer met een karakteristieke ambiance. Het landgoed is 900 hectaren groot en omvat prachtige landhuizen, lanen, waterpartijen en een moestuin. Tijdens de fair staan de 150 standhouders garant voor een enorm breed aanbod, variërend van een keur aan landelijke producten tot smaakvolle (buiten)kleding, tuinaccessoires en brocante. Aanvullend zijn er verrassende en enerverende demonstraties met onder meer Belgische trekpaarden, honden en roofvogels.
Voor kinderen is er een knutseltent, een kinderboerderij en een poppentheater. Op woensdag 3 september is er een speciale Kidsdag. Onder begeleiding van een betalende volwassene mogen kinderen t/m 12 jaar die dag gratis genieten van de opening van het WK Vierspannen en demonstraties in de grote ring van de Landgoedfair.

Uiteraard wordt de inwendige mens tijdens het WK en de fair niet vergeten. Sfeervolle terrassen nodige bezoekers uit te genieten van een hapje en een drankje. Tegelijkertijd verzorgt de landgoedkok in kookstudio de Nieuwe Refter een proeverij van gerechten bereid met producten van het landgoed. De (moes)tuinen van Heerlijkheid Mariënwaerdt en Huize Mariënwaerdt zijn tijdens het evenement onder begeleiding van gidsen te bezoeken.

Rianne Verhoef: “Kwaliteit in de meest brede zin van het woord is voor ons belangrijk. Vandaar dat uit de aanmeldingen voor de fair een zorgvuldige selectie wordt gemaakt. Alleen standhouders die met hun producten of diensten aansluiten bij het concept van onze fair, worden uitgenodigd deel te nemen. Zo zijn we er zeker van dat we bezoekers de kwaliteit en de sfeer kunnen garanderen die ze van ons verwachten.”

Kijk voor meer informatie en het complete demonstratieprogramma en standhoudersoverzicht op www.landgoedfair.nl. Kaarten zijn te bestellen via www.topticketline.nl.

Reacties standhouders

Geen WK zonder speciale WK-artikelen en dat geldt ook voor de mondiale titelstrijd mennen begin september in Beesd. Onder meer poloshirts, bodywarmers, stropdassen, petten, stickers, bierglazen en paraplu’s, allemaal bedrukt met het logo van het WK, behoren tot het assortiment. De rechten voor de merchandising zijn afgekocht door Marie de Ronde, bestuurslid van het organisatiecomité van het WK en tijdens de wedstrijden verantwoordelijk voor het wedstrijdsecretariaat.
Marie de Ronde: “We hebben al op heel wat evenementen gestaan en het loopt goed. Het zijn leuke artikelen voor een betaalbare prijs. Een WK is bijzonder en je merkt dat veel mensen het leuk vinden daar later een herinnering aan te hebben.”
Tijdens het WK zijn de artikelen te koop direct bij de ingang van het terrein. De verkoop wordt in drie tenten gecombineerd met een WK Infostand, de winkel van Mariënwaerdt en een verkooppunt van het tijdschrift Heerlijkheid. Marie de Ronde: “Een mooie plek, bezoekers kunnen ons niet missen.”

www.wkvierspannen.nl

Schuurman Hindernissen & Omheiningen uit Hengelo Gelderland is bij hippische evenementen steevast van de partij als standhouder. Zo ook bij dit WK. Mede-eigenaar Michel Hazeleger: “Wat een beurs is voor andere bedrijven, zijn concoursen voor ons. Alleen al bij dit WK zetten we 1.700 meter omheining neer. En niet van dat goedkope spul, maar echt mooi, hardhouten hekwerk. Omdat ons uitgangspunt is dat je paarden niet achter prikkeldraad of een dranghek zet, maar achter een keurige, houten omheining.”
Bij het paardenpubliek is Schuurman Hindernissen & Omheiningen bekend en als het aan Michel Hazeleger ligt opent de Landgoedfair de deur naar nieuwe afzetkanalen. “Sinds kort maken we ook hardhouten poorten en waarschijnlijk is het fairpubliek daar wel in geïnteresseerd. Het wordt sowieso een mooie week met mooie sport. En mogelijk is het WK, mede vanwege de combinatie met de Landgoedfair, voor ons ook commercieel interessant.”

Dankzij jarenlange (financiële) inspanningen van de Stichting Het Geldersch Vierspan behoort Hans Heus uit Eerbeek tot de deelnemers aan het WK. Relaties en sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt zijn door het bestuur van de stichting uitgenodigd het WK te bezoeken. Ze worden tijdens het evenement in een grote tent welkom geheten en van een natje en droogje voorzien.
Pr-man Hans Aalbers van de Stichting Het Geldersch Vierspan: “Een jaar of vier, vijf geleden heeft een aantal mensen het initiatief genomen Hans Heus te ondersteunen. Hans is een echte amateur die de sport beoefent naast een volledige baan. We zijn ontzettend trots dat hij zich heeft geplaatst voor het WK en natuurlijk willen we daarbij zijn. De kansen van Hans? We moeten reëel blijven, een plaats bij de eerste vijftien zou mooi zijn.”