24 oktober 2008

Wodka HBC naar Mieke van Tergouw

Tweespanrijdster Mieke van Tergouw heeft onlangs de goedgekeurde KWPN-dekhengst Wodka HBC aangekocht bij de HBC Stal in het Friese Boijl. De hengst wordt binnenkort gecastreerd en gaat een nieuwe toekomst als internationaal menpaard in het span van Mieke van Tergouw of Claudio Fumagalli tegemoet.

Enkele jaren geleden kocht Mieke van Tergouw ook al de tuigpaardhengst Talos (v.Manno) en vele tuigpaarden volgden. “Ik ben heel blij met de aankoop van Wodka. Ik heb hem in het enkelspan gereden en daaruit bleek dat hij bijzonder geschikt is voor de samengestelde mensport. Hij heeft een vlotte stap, wat een van de eisen is in onze sport. Alhoewel hij pas vijf jaar oud is, geeft hij me nu al het gevoel wedstrijdklaar te zijn. We gaan hem komend seizoen zeker inzetten,” aldus Van Tergouw, die in 2009 gaat strijden voor een startplaats op het Wereldkampioenschap tweespannen in Hongarije.
Henk Hammers van de HBC Stal is verheugd over de keuze van Van Tergouw: “Er is al tijden veel belangstelling vanuit de samengestelde mensport voor goede tuigpaarden. Dat hebben ook gemerkt op het WK Vierspannen in Beesd, waar we een promotiestand hadden. We hebben op de HBC Stal veel jonge aanwas, ook diverse interessante zonen van Wodka HBC waaronder Chandini H.B., de veulenkampioen van vorig jaar. Dan is het verstandig om ook goede paarden te verkopen. Paarden die reclame kunnen maken voor onze stal maar ook voor de tuigpaarden."

Wodka HBC is een 5-jarige zoon van de jong overleden Roy M en werd door J.G. Scholten uit het Deense Felding gefokt uit de stermerrie Okawalda (Jonker x Exponent x Allegro). Wodka HBC kent een volledige HBC-afstamming, met allemaal HBC-hengsten als Roy M (v.Larix), Jonker, Exponent en Allegro. Verder gaat de hengst terug op de befaamde concoursmerrie Nuwalda (v.Ziezo) van Jan Schep. Wodka HBC dekte dit jaar ongeveer 35 merries en voor de fokkers die nog gebruik van hem willen maken is diepvriessperma beschikbaar.

Bron: HBC Stal & Hoefnet.